Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Ecsetek tisztítása

Tudd meg, hogyan tisztíthatod és tárolhatod az ecseteid!

Az ecsetek tisztítására és tárolására vonatkozó környezetbarát útmutató!

Bővebben...

Őszi tisztasági festés még a nagy hideg előtt

Négy lépés a tökéletes eredményért

Ideje belekezdeni még a nagy hideg beköszönte előtt a tisztasági festésnek. Aki tavasszal kihagyta, annak két lehetősége van: vagy vár a következő tavaszig, vagy belekezd még ősszel, amíg még nem késő! 

Bővebben...

Gipszkarton szerelése házilag

 

A gipsz karton szerelésről

A gipszkarton szerelése a házilag is megoldható feladatok közé tartozik. Alapos tervezés és előkészületek után, bárki fel tudja szerelni a szükséges rögzítő elemeket és gipszkarton lapokat.

Bővebben...

SZOBAFESTÉS HÁZILAG 2 rész.

Folytatjuk második részünket!

Több szempont is közrejátszhat,  a szobafestés házilagos kivitelezése mellett.. Akinek nem szakmája, jóval több idő ráfordítással tudja a szakemberek munkájához hasonló minőséget elérni, de a jól elvégzett munkából fakadó öröm, sok mindenért pótolhat bennünket. Ennek elérésében szeretnénk segítséget nyújtani ezzel a szakmai leírásunkkal.

Bővebben...

TOP 5 baki a fürdőszoba felújításakor

Mire figyeljünk oda?

Egy fürdőszoba felújítás nem kevés pénzbe kerül, ezért teljesen természtesen dolog, ha Ön is azt szeretné, hogy a pénzét a lehető legjobban használja fel: a legjobb anyagokat, tervet és szakembereket válassza. Sok esetben a tervezés elmaradása és az információ hiánya váratlan költségeket eredményez, a felújítás kicsúszik a tulajdonos kezei közül, és csalódással végződik. 

Bővebben...

Festés hőségben?

Ezekkel a trükkökkel sima ügy. 

30 °C feletti hőmérsékletnél kockázatos festeni, mázolni, főleg kültéren a tűző napon. Körülményesebb szép eredményt elérni és szervezetünket is jobban megviseli a munka. De mit csináljunk, ha szorít a határidő és nem várhatjuk meg, amíg hűvösebbre fordul az időjárás? 

Bővebben...

Tisztasági festés

 

A tisztasági festésről

Tisztasági festésre csak akkor kerülhet sor, ha a falon előzőleg is festés volt, a fal hibáktól, penésztől mentes.

Bővebben...

Vízszerelési szolgáltatások Budapesten

 

Vízszerelési szolgáltatások Budapesten

 

Vizesblokkok teljes körű szerelése. Fürdőszobai szaniterek, mosógép, mosogatógép beszerelése, dugulások elhárítása, csőtörés javítása, vízvezetők kialakítása, hibaelhárítása, lefolyó csövek javítása.

Vízszerelési szolgáltatásaink akár hétvégén is rendelkezésére állnak!

Bővebben...

Az épületgépészetről

Az épületgépészetről

Az épületekben található különféle funkciójú csőhálózat rendszerekkel foglalkozunk.

Az épületgépészet az épület emberi használatához elengedhetetlen alapvető lényelemmel és komforttal való ellátásától (vízellátás, csatornázás, fűtéstechnika) egészen a klimatizálásig is kiterjed. 

Bővebben...

Villanyszerelés Budapesten és környékén

 

Villanyszerelés Budapesten és környékén

 

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező csapatunk gyors, precíz segítséget tud nyújtani villanyszerelési területen. Elsősorban Budapesten és környékén dolgozunk de nagyobb projektek esetén az ország többi területére is elmegyünk.

Évek óta lépést tartunk azokkal az elvárásokkal, melyeket a szakma megkövetel tőlünk. Így tudunk naprakészek lenni és profi segítséget nyújtani lakossági és céges ügyfeleinknek is egyaránt.

Bővebben...

Lakásfelújítás Budapesten és az ország bármely pontján!

Kisebb munkálatokon keresztül egészen a nagyobb projektekig profi társra talál bennünk.

Amiben profi segítséget tudunk nyújtani: Nyílászárók beszerelése, épületgépészet, festés, mázolás, lakberendezési szaktanácsadás, komplett felújítás, villanyszerelés, burkolás, vízvezeték rendszerek kiépítése, csatornarendszerek kiépítése, parketta vagy laminált padló lerakás, stb...

Bővebben...

Mi értünk klímaszerelés alatt?

A klímaszerelés feltérképezése, a klímatelepítés és a klímaszerelés menete, a telepítési anyagok és nem utolsó sorban az előszerelésre történő beüzemelés, előszerelés fontossága határozza meg egy jól felszerelt minőségi klíma hosszútávú működését, időtállóságát. Nézzük is meg a következőkben, melyek ezek a folyamatok, melyeket mindenképpen ajánlott betartani.

Bővebben...

Fűtésszerelés

Fűtésszerelés és ezzel kapcsolatos kérdéseink találnak válaszra a következőkben. Mit jelent a nyílt rendszer? Mit is jelent a zárt rendszer? Milyen előnyei vannak a zárt rendszernek? Mi történik akkor, ha a rendszer tágulási tartályát alulméretezték?

Bővebben...

Szennycsatorna bekötése, ügyintézése

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy saját kezükbe veszik az irányítást és elkezdik intézni a szennycsatorna bekötésével, ügyintézésével kapcsolatos teendőket, mely elsőre bonyolultnak és hosszadalmas procedúrának tűnhet, ám ha végigolvassuk a következő teendőket, sokkal tisztábban fogjuk látni ezzel kapcsolatban a dolgokat.

Bővebben...

Energetikai korszerűsítés

A legtöbbször felmerülő kérdés, mikor valaki belekezd egy épületenergetikai rendszer korszerűsítésébe, hogy hogyan induljon el? Ha felkészületlenül kezdünk bele az épületenergetikai korszerűsítésbe, akkor minden egy kicsit fájdalmasabb lesz, minden tovább tart, minden többe kerül és minden rosszabbul fog elsülni.
Most összefoglaljuk mire kell odafigyelni egy épületenergetikai korszerűsítés során.

Bővebben...

Miért érdemes minőségi klímaberendezést vásárolni?

A klímák sok műszaki terméktől eltérően olyan berendezések, melyek összetett rendszerekből állnak, forgó-mozgó, elektromos és hűtőgázzal feltöltött, tömített egységek.
A működésük során számos hibalehetőség előfordulhat, melyek általában a legrosszabb pillanatban mondanak csődöt, illetve jelentős költséggel javíthatóak.
Most járjuk végig a következőkben, hogy miért érdemes minőségi és megbízható klímát vásárolnunk.

Bővebben...

A klímaválasztás főbb szempontjai?

Ahogy közeledünk a tavasz felé, bizony eszünkbe jut a tavalyi nyári meleg. Talán már most be kellene szereltetni lakásunkba egy klímát? Különösen indokolt ez akkor, ha valamilyen lakásfelújítást, tisztasági festést is tervezünk. Nézzük is meg a következőkben, hogy melyek a klímaválasztás legfontosabb lépései, melyek betartásával biztosak lehetünk abban, hogy számunkra ideális klímát válasszuk majd.

Bővebben...

Klímaszerelési munka előzetes felmérése

Nincs két egyforma lakás és nincs két egyforma ügyféligény, így a lakók szokásait, a lakás elhelyezkedését, elrendezését, bútorozottságát, műszaki adottságait megismerve kell a legoptimálisabb megoldást megtalálnunk Önöknek. A felmérés egy nagyon fontos eleme a munka megkezdésének, mivel ezen a helyszíni megbeszélésen kell az igények mellett a lakás adottságait feltérképezve a legjobb ajánlást tennünk a munka elvégzésére. Nézzük is meg miért?

Bővebben...

Klímaválasztás

Ugrás a fő tartalomhoz Vezérlőpult Rendszer Felhasználók Menük Tartalom Komponensek Bővítmények Súgó Felhasználói menü Villám Klíma Villám Klíma Cikkek: Szerkesztés Itt kezdődik a fő tartalom Mentés Mentés és bezárás Mentés és új Mentés másolatként Bezárás Súgó Cím * Klímaválasztás Álnév klimavalasztas Tartalom Képek és hivatkozások Beállítások Közzététel Szerkesztés képernyő konfigurálása Engedélyek

Rengeteg márka közül lehet választani, de nem mindig érdemes azt választani, ami ismerősen cseng. Egy gyártó lehet, hogy kiemelkedő minőséget képvisel telefonok vagy számítógépek gyártásában, ugyanakkor lehet kevésbé sikeres klímaberendezéseivel. Egyik sem feltétlenül jó vagy rossz, hiszen rengeteg modellt találhatunk meg bármely márka palettáján. A kiváló termék az egyik alapköve a kiemelkedő szolgáltatásnak.

Bővebben...

Fürdőszoba felújítása

Sokan abban a tudatban élnek, hogy egy fürdőszoba felújítása nem pénztárca barát, pedig LEHET! Nézzük meg a következőkben, milyen olcsó praktikákkal tudunk előrukkolni egy felújítást illetően.

Bővebben...

Néhány szó a földelésről

Bár a földelésnek szinte minden villamos szakágban, minden eszközben vitathatatlanul fontos szerepe van, mégis mostohagyerekként kezeljük: felületesen ismerjük, s néha úgy tűnik, csak a baj lenne vele. Talán segít eligazodni a kérdésben a következő cikk és pár tévhitet elsöpörni. Lássuk!

Bővebben...

Tapétázás menete

Sokan gondolják, hogy egy festés vagy egy tapétázás pofon egyszerű, viszont vannak olyan fontos betartandó szabályok, melyeket jó, ha tudunk és tisztában vagyunk velük, a következőkben pár hasznos tanáccsal szeretnénk kedveskedni ügyfeleinknek.

Bővebben...

A csatornázás előnyeiről

Csatornázás során sok olyan szempontot kell figyelembe venni, mely új dolgokra mutathat rá. A tény, hogy manapság egyre többen választják a csatornázás adta lehetőségeket, teljesen biztos, hogy ez egy jó befektetetés. A következőkben nem csak a csatornázás előnyeivel, hanem hasznos tanácsainkkal is ellátjuk Önöket.

Bővebben...

Hogyan válasszunk burkolatot?

Kevés dolog van a lakásfelújítás építés során, melyen többet merengenek a tulajdonosok, mint a burkolatokon. Amikor lakást veszünk, az első, amit érdemes megnéznünk a padlóburkolat. Amikor a lakás átalakítás ötlete megfogalmazódik fejünkben, szükséges új szobák vagy helyiségek mellett mindig a burkolatot és a falat elképzeljük. Mindez azt mutatja, hogy a burkolatok jobban meghatározzák a lakást, mint azt először gondolnánk.

Bővebben...

A vízvezeték csövek jellegzetességeik és rétegrendjük

A 2000-es években kezdte hódító útját a rézcső a vízvezetékek-és fűtésszerelésben. Majd ezután jelentek meg a műanyag csövek és a több rétegű kompozit csövek. A vízvezetékek családjába tartozó ötrétegű cső olyan vízellátásra, padlófűtésre valamint radiátor bekötéshez használható, mely rendkívül alaktartó és biztonságos, kiváló tulajdonságainak és sokoldalúságának köszönhetően pedig az épületgépészetben az egyik leggyakrabban alkalmazott csőfajta.

Bővebben...

Fűtéskorszerűsítés manapság

Mit szólna, ha megtakaríthatna akár 30% energiát? Az energia költségcsökkentés egyik legjobb módszere a fűtéskorszerűsítés. A megbízhatóság és a hatékony működés ideális párosítása egy energiatakarékos fűtési-és meleg vízellátási rendszer. Hatékony, energiatakarékos berendezések alkalmazásával Ön is jelentős összegeket takaríthatna meg. A következőkben a fűtéskorszerűsítésnek ezeket a hatékony előnyeit fogjuk megvizsgálni.

Bővebben...

A klímaberendezések extra funkciói

Klíma öntisztítási funkció 

1. Automatikus klímatisztítás
Az automatikus tisztítási funkció kiszárítja a nedves hőcserélő felületet, megakadályozva ezzel a penészmegtelepedését. A klímakészülékek szagának fő oka, a hőcserélőn megtelepedő penész.
Ha a készüléket hűtési üzemben hagyományos módon kapcsoljuk ki, a penészgombák és baktériumok megtelepedhetnek a hőcserélő nedves felületén.
2. Elektrosztatikus légtisztító klíma
A gyártók az elektrosztatikusságot felhasználják légtisztításra.

Bővebben...

A Midea klímákról

Bevezető a Midea klímákról

Míg az iparnak szánt termékválasztékot bővítette a gyártó, addig a lakossági és kereskedelmi készülékek piacán nagyobb teret kaptak az inverteres készülékek. A Midea klímák egy megbízhatóan erős műszaki szintet jelentenek a klímák piacán, jó ár/érték aránnyal ötvözve, jó garanciával és megbízható háttértámogatással. A termékeket jó minőségük és ár/érték arányuk tette az egyik legkedveltebb és legszélesebb választékkal rendelkező márkává.

Bővebben...

Klímák működési elvük

A klímák 4 fő részből állnak:

1. Kompresszor: amely a hűtőközeg körforgásáért felel.
2. Elpárologtató: ami a beltéri egység.
3. Kondenzátor: ahová az elpárologtatott hűtőközeg kondenzálódik.
4. Adagoló: mely a legtöbb esetben a kültéri egységben van és már ott megtörténik az nyomásesés.

Bővebben...

Klímatípusok és azok működési elvei

Ma már egyre több otthonba és irodaházba kerül beépítésre a klíma. A gyártók nagyon odafigyelnek a gyártott klímák minőségére, tisztítására, az alkatrész utánpótlásra. A következőkben nézzük meg milyen típusú klímák léteznek és ezek hogyan működnek.

Bővebben...

Gipszkartonozás kapcsán

Mi is az a gipszkarton? Szeretne többet megtudni, hogy milyen gipszkarton rendszerek vannak, melyeket az Ön otthonában is szívesen beépítetne? És, hogy milyen előnyei vannak? Arról a következőkben részletes információt olvashatnak.

Bővebben...

Egyszer túl hideg, aztán meg túl meleg...!?

Hőszabályozás pazarlás nélkül

Ön is volt már úgy, hogy nem tudta kellően beállítani készülékén a megfelelő hőfokot? Ki-és bekapcsolás után sem működött Velünk együtt a légkondícionáló? Vajon ez mitől lehet? Most pár hasznos tippel és tanáccsal eláruljuk Önnek a titkot!

Bővebben...

Csaptelepeknél erre figyelj!

Mire figyeljünk a csaptelep kiválasztásakor?

Nem mindegy hová, milyen típusú csaptelepet keresünk. Nagyon fontos az adott helyre történő megfelelő választás, hiszen a jó választás sok éves kényelmes csaptelep használatot tesz lehetővé otthonunkban.

Bővebben...

Miért jó a padlófűtés?

Padlófűtést szeretnél, de még nem vagy biztos benne? Szeretnéd tudni milyen előnyei és hátrányai vannak? Érdekel, milyen anyagiakkal jár? Most segítünk neked abban, hogy tisztán láss és felruházd otthonod egy csodálatos fűtési rendszerrel, a padlófűtéssel!

Bővebben...

Házilag klímabeszerelés?

Fontos átgondolni...

Elég nagy döntés kell ahhoz, ha valaki maga szerelje be saját klímáját, mivel ez egy elég összetett folyamat. Sokan megfeledkeznek arról, hogy nem csak gépek és eszközök megvásárlásával, hanem az igény és a lehetőségek felmérésével kezdődik a klímaszerelés.

Bővebben...

Daikin klímák

Minden ami Daikin

Meg szeretné tudni, mitől olyan híresek a Daikin klímák? Mi az oka annak, hogy a Daikin klímákat tartják, mind kialakulása, mind elterjedésük szempontjából a hazai és nemzetközi piacokon a légkondicionálók csodájának? Most megtudhatja!

Bővebben...

DAIKIN

A szezonális hatékonyság úttörője

A Daikin világszerte ismert innovatív termékfejlesztéseiről és integrált megoldásai páratlan minőségéről és sokoldalúságáról. Daikin élen jár az energia hatékony és innovatív termékek gyártásában; mindezt jól tükrözik kompresszoraink vagy az inverteres technológia hatékonysága, a legújabb hűtőközeg fejlesztéseink vagy a szezonális hatékonyságra optimalizált termékeink.

Bővebben...

Mi is azaz Inverteres klíma?

Inverteres klímák működése

Annyiban különböznek a hagyományos klímától, hogy se ki, se be nem kapcsol, valahol a kettő között dolgozik, ami terhelés szempontjából nagyon előnyös.
Működésének lelke a kompresszor, hiszen a folyamatos működés érdekében folyamatosan szabályozza a teljesítményt is, így a klíma minden pillanatban akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a környezete megkíván.

Bővebben...

Gree klímák

Történetük

A Gree klímák először 1991-ben kezdték meg gyártásukat a kínai Zhuhai-ban. A kitartó kutatás-fejlesztéseknek, valamint az újabb és újabb gyártási technológiák bevezetésével mára már a nemzetközi légkondicionáló iparág vezető gyártójává nőtte ki magát. Ezek az adatok évi több mint 10 millió darab klíma előállítását mutatták ki. A lakossági-és ipari felhasználású Gree klímák 20 típusba sorolva több mint 3000 modellt számlálnak.

Bővebben...

Klíma előkészítése

Klimatizáljunk már építkezés előtt!

Aki most építkezik vagy építkezés előtt áll, érdemes megejtenie egy "klíma előcsövezést", hiszen ezzel megkönnyítheti nem csak saját komfortját, hanem szerelőink munkáját is, hogy ne kelljen újra szétfúrni lakását, illetve a szobák falain se éktelenkedjenek a műanyag csatornák; bizony egy klíma beillesztése utólag már elég kényelmetlen munkálatokkal járhat. Az építkezés ezen szakaszában még a klíma előkészítések költségei is szinte elenyészőnek számítanak.

Bővebben...

Rcool Klímák

Sok más márkához hasonlóan az RCOOL márkanév is OEM (Original Equipment Manufacturer) berendezés, melyet nem rég, csak 2016-ban importáltak hazánkba. Ezzel a márkanévvel a klímaberendezések mellett távirányítót és klímatisztító spray-t is találhatunk a piacon.

Bővebben...

Klíma karbantartás

A klíma karbantartás fontossága

Ha nem figyelünk oda, klímánk rendszeres karbantartásra és tisztításra, akkor az, könnyen a meghibásodáshoz vezethet. Fontos tudni, hogy az elhanyagolt berendezés, egy idő után kellemetlen szagot áraszthat magából, a sok baktérium és kórokozó miatt, melyek könnyen megtelepednek. Következésképpen, egészségügyi panaszokat is okozhatnak.

Bővebben...

Klíma beszerelés

Hogyan kezdjem? 

Ha már eldöntöttük, hogy klímaberendezésünk lesz, a következő kardinális kérdés a beszerelése lesz. Számos kétely és bizonytalanság merül majd fel bennünk, főleg a tévhitek miatt. Milyen állapotban lesz a lakás a szerelés után? Mikor készül el? Biztosan működni fog? Hol lesz a legjobb helye a lakásban? És még sorolhatnám, de ekkor kell keresni egy megfelelő szakembert, illetve kivitelezőt, akik megnyugtatnak bennünket, minden kérdést illetően.

Bővebben...

Villanyszerelés

A villanyszerelésnek, hogyan érdemes nekiállni?

A villanyszerelést, egy bizonyos fokig magunk is végezhetjük, természetesen, betartva a biztonsági előírásokat. Nyilvánvalóan a munka ellenőrzése elengedhetetlen egy szakember által, pláne ha bármi kétségünk felmerül az elvégzett munka közben. Azt gondolom, minden esetben javasolt egy hozzáértőt hívni.

Bővebben...

Lakásfelújítás

Időszerű a lakásfelújítás? 

Nem tudja, hogy álljon neki? Ami a tény, hogy ha rosszul csináljuk, a lakásfelújítás 90%-a, a kelleténél több pénzt visz el. Mind ezek tetejébe, az elvégzett munkák színvonalával is akadnak gondok.

Bővebben...

Laminált parkettázás

Miért népszerű a laminált parketta? 

Ez a padlóburkolat, lapokból áll és nagyon kedvelt, részben mert akár saját kezűleg is lerakható, részben pedig azért mert tömérdek mintázat és szín van jelenleg a piacon, így bárki ízlésének megfelel. A jó még az, hogy a munkára nem kell túl sok időt szánni, habár a padtót szegélyező lécek felszerelése és a kiugró falrészek, csövek azért nehezítheti a folyamatot, de még így sem kerül napokba egy-egy helység lerakása.

Bővebben...

Festés

A festés fontossága

Az elején fontos leszögezni, hogy 5-6 évente javasolt kifesteni a lakást. Ennek nemcsak esztétikai okai vannak, hanem úgy nevezett egészségügyi szempontból sem árt, az a bizonyos tisztító festés. A folyamatos ápolás lakásunk vagy házunk állagát, így értékállóságát is hosszabb távon garantálja.

Bővebben...

A "H" tarifa

„H” tarifa

 

Mi is az a “H” tarifa (más néven “hőszivattyús tarifa”)?

  1. április 16. óta lehetséges lakossági felhasználásra megigényelni, a kedvezőbb áru villamos energia használatát. Ezek a napenergiából vagy más, megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén a hő ellátásról gondoskodó készülékek. Esetünkben, a klímaberendezésre helyezzük a hangsúlyt. Igényelhető tehát minden olyan klímaberendezéshez a “H” tarifa, aminek a COP értéke meghaladja a 3 -as értéket.

    Bővebben...

Fűtés klímával

Fűtés klímával

Lehet fűteni klímával?

Hát persze. Nem ritka, hogy sok klímatulajdonos még ma sem ismeri a klíma eme funkcióját, vagyis hogy a klíma fűtésre is alkalmas, hiszen a klíma szó hallatán rögtön a hűtésre asszociálnak. A másik ok, amiért nem gyakori megoldás még itthon, az az hogy nem igazán van köztudatban, hogy gazdaságosan is lehet vele fűteni. Sokak szerint, túl sok áramot fogyaszt, és mivel úgyis van más fűtési eszközük, nem is bajlódnának inkább ezzel. Pedig egy jól használt klímaberendezéssel, akár 10-15%-ot is megtakaríthatunk, egy modern gázkazánhoz képest.

Bővebben...

Viz-, csatorna, fűtésszerelés

A víz, - csatorna és fűtés szerelés a lakás vagy ház építésénél a központi munkálatok egyike. A vizesblokkok kialakítása, vagy felújítása, illetve az elöregedett vagy meghibásodott vízvezetékek cseréje és karbantartása nagyon fontos.

Bővebben...