Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

A víz, - csatorna és fűtés szerelés a lakás vagy ház építésénél a központi munkálatok egyike. A vizesblokkok kialakítása, vagy felújítása, illetve az elöregedett vagy meghibásodott vízvezetékek cseréje és karbantartása nagyon fontos.

Tartsa karban vízvezetékeit és fűtési rendszerét!

Megkeserítheti az lakók életét, ha valami nincs rendben ezekkel. Legyen az, egy hibás csaptelep, WC tartály, tömítés vagy egy rosszul üzemeltetett fűtési rendszer. Minden esetben bízzuk szakemberre ezeket a javításokat, vagy magát a kialakítását.

A szennyvízcsatorna

A szennyvíz megfelelő elvezetéséről nekünk kell gondoskodni, amennyiben családi házban élünk. A csövek kifogástalan lefektetése mellett oda kell figyelni, a csövek közti tömítések épségére is, így nagyobb eséllyel kerüljük el a csőtörést.

Ezért, ha dugulás keletkezik a mosogatóban, WC-ben, vagy a kádban, nem biztos, hogy szimpla szennyeződés az ok, hanem előfordulhat, hogy a szennyvízcsövekben van a probléma. A rendszeres karbantartás így nélkülözhetetlen.

A műanyag csatornacsövek tartósabbak és környezetkímélőbbek, mint korábbi társaik. A szennyvíz elvezetése a kertben lévő, földalatti csőrendszer segítségével történik.

Fűtés

A fűtési rendszereket két nagy csoportba sorolhatjuk:

Egyedi fűtés:
a hőt egyedi fűtőberendezések biztosítják az egyes szobákban, terekben. Ilyen pl.: az olajradiátor vagy a konvektor. Ezek egyébként manapság kevésé népszerűek, többek között a visszaáramló káros gázok miatt.

Központi fűtés:
lényege, hogy a fűtéshez szükséges hő máshol kerül előállításra, mint felhasználásra. Ezekre példa, a cirkófűtés, mely egyre elterjedtebb, ugyanis kombinálható, hiszen kétféle berendezést különböztethetünk meg.

Az egyik csak a fűtést szolgáltatja, míg a másik, a fűtés mellett a melegvíz-ellátásáról is gondoskodik, nem mellesleg takarékos is. A másik központi fűtési megoldás lehet, a padló,- és falfűtés. Ez sugárzó fűtést ad le, így egyenletes meleget ad. Ezzel a módszerrel tehát nem csak jobban tudja felmelegíteni a lakást a lakó, de gazdaságosabb is.

Jegyezd meg!

Bármilyen típusú lakhelyet választasz, jól mérd fel egy szakember segítségével, azt, ami a ház „alatt” van! Rengeteg pénzt, és bosszúságot spórolhat meg az ember azzal, ha rendben vannak a víz, - és csatornacsövek. Kevesebb esélyünk lesz arra, hogy egy dugulás, vagy akár egy csőtörés miatt kellemetlen napjaink legyenek.

A fűtésrendszer is pont ilyen alapvető kérdés, hiszen saját egészségünk érdekében nem mindegy a kialakított fűtési rendszer milyensége, és e mellett persze a költséghatékonysága is fontos kell hogy legyen.