Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

„H” tarifa

 

Mi is az a “H” tarifa (más néven “hőszivattyús tarifa”)?

  1. április 16. óta lehetséges lakossági felhasználásra megigényelni, a kedvezőbb áru villamos energia használatát. Ezek a napenergiából vagy más, megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén a hő ellátásról gondoskodó készülékek. Esetünkben, a klímaberendezésre helyezzük a hangsúlyt. Igényelhető tehát minden olyan klímaberendezéshez a “H” tarifa, aminek a COP értéke meghaladja a 3 -as értéket.

Mikor  érdemes igényelni?

Az átmeneti időszakban egyértelműen megéri használni a fűteni képes klímákat a „H” tarifával, hiszen ezzel energiát és pénzt spórolhatunk meg!

Hogyan lehet igényelni?

A „H” tarifa beköttetéséhez fel kell venni a kapcsolatot a kompetens áramszolgáltatóval – a díjszabás rendeletben szabályozott, így az ország egész területén elérhető. A szolgáltatónál elérhető az igénylőlap, be kell nyújtani a csatlakoztatni tervezett készülékek, berendezések adatlapját. A bekötést csak regisztrált szerelő végezheti el és a bekötés során egy külön mérőt kell majd felszerelni, mivel nem leválasztható, külön mérhető áramkörre szükséges bekötni, egy két tarifás mérő segítségével.

Kinek érdemes?

Akik, új fűtési rendszert terveznek és a megfelelő szigetelés mellett a megújuló energiaforrásokban, vagy hőszivattyúban gondolkodnak, nekik egyértelműen érdemes! És persze mindazoknak, akik kedvező áron szeretnék fűteni otthonukat.