Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

A festés fontossága

Az elején fontos leszögezni, hogy 5-6 évente javasolt kifesteni a lakást. Ennek nemcsak esztétikai okai vannak, hanem úgy nevezett egészségügyi szempontból sem árt, az a bizonyos tisztító festés. A folyamatos ápolás lakásunk vagy házunk állagát, így értékállóságát is hosszabb távon garantálja.


Hogyan érdemes?

Noha a festésnek mi magunk is neki állhatunk, de a tökéletes végeredményhez nem árt profi szobafestőt hívni. Ez viszont kétségtelenül drágább, mintha magunk ragadnánk ecsetet, de ez esetben a látvány biztosan nem fog csalódást okozni. Egy jól kiválasztott festék közel annyit ér, mint egy lakásfelújítás. Számtalan fortély van arra, hogy a festék színével, illetve a fal felületével, kisebbnek, nagyobbnak, szélesebbnek vagy akár keskenyebbnek lássuk a felújítandó teret. Így, akár azt is elkerülhetjük, hogy falakat bontsunk le. Pl.: Szűk vagy kis területű térben, jól áll a falnak, a világos tónusú szín, pláne ha ez egy sötét padlóval társul. Így optikailag növelhetjük a helységet. Teljesen logikusan, a sötét színek, mindennek reverze. Nagyon fontos a tervezés itt is, mint minden felújítás során. Nem mindegy ugyanis, hogy egy szobát, kettőt, vagy akár a teljes lakást festetjük ki. Az alapanyagok tekintetében sem. Éppen ezért készítsünk egy költségvetést is, amihez tartani tudjuk magunkat.

Minőség vagy spórolás?

Mint minden termék esetén, itt is találhatók a piacon olcsóbb termékek, melyek nyilván silányabb minőséget kínálnak, mint drágább társaik. A minőségi festékekkel, viszont higgyék el, spórolnak hosszútávon, hiszen sokkal tovább maradnak szépek a falak. 

Végül…a legfontosabb!

Valamennyink számára közismert tény, hogy a színek nemcsak a falakra vannak hatással, hanem lelkünkre és testünkre is egyaránt. Az otthonunkban használt színek tehát, meghatározhatják hangulatunkat, érzéseinket. Érdemes elgondolkodni azon, melyek azok a színek, amik jó emóciókkal töltenek el és aszerint választani meg lakásunk vagy házunk „ruháját”.