Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

A villanyszerelésnek, hogyan érdemes nekiállni?

A villanyszerelést, egy bizonyos fokig magunk is végezhetjük, természetesen, betartva a biztonsági előírásokat. Nyilvánvalóan a munka ellenőrzése elengedhetetlen egy szakember által, pláne ha bármi kétségünk felmerül az elvégzett munka közben. Azt gondolom, minden esetben javasolt egy hozzáértőt hívni.

Előkészületek, felmérés

A legfontosabb, hogy milyen strukturális elemekkel fogunk dolgozni. Nem mindegy ugyanis, hogy a falak, amelybe a világítótesteket és vezetékeket szeretnénk beszerelni, az tégla, gipszkarton vagy esetleg ytong. Fontos, az elektromos eszközök teljesítményére vonatkozó kérdés is, hiszen nem mindegy, hogy van-e köztük olyan, ami nagyobb teljesítmény igényű, árammal fogunk fűteni, vagy lesz-e klíma berendezésünk. Ezek mind fontos mutatók lehetnek a villanyszerelés előkészületei és maga a munkafolyamat során is.

Villanyszerelés, nem mindegy, hogy hol…

Fontos átgondolni, hogy pl.: a nedves helységekben hol és hogyan helyezzük el a villamos eszközöket. Minden olyan tér, ahol a páratartalom 75%-ot meghaladja az nedves helységnek minősül. A lakásokban és házakban, ezek általában a fürdőszoba, illetve a WC. Ezek különös odafigyelést igényelnek. Lényeges megemlíteni, hogy az egész házban, illetve lakásban egy jól kiépített rendszer segítségével javíthatunk otthonunk adottságain. A tervezéskor, ügyeljünk arra, hogy a fő szempont a praktikum is legyen, ne csak az esztétikum. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott helység, milyen szerepet fog betölteni az életünkben, illetve az sem árt tudni a tervezésnél, hogy hol lesznek a bútorok és kb. mennyi konnektorra lesz szükségünk.

Vásárlás előtt érdemes tudni!

És ami leginkább ránk vonatkozik. A vásárlás. A lámpák, és világítótestek, akárcsak a falak színei, hatással vannak ránk. Nem mindegy, milyen fénye lesz az adott fényforrásnak. Beszerzés közben azonban gyakran találkozhatunk, olyan kifejezésekkel, mint a Watt, Kelvin, Lumen, amelyek a villanyszerelés világában nem idegen meghatározások, de számunkra talán igen. Ezeket, célszerű átbeszélni a szakemberrel és a lámpák kiválasztásnál mindezt figyelembe venni. Ettől kezdve, csak a képzelet és a pénztárcánk szab határt. Egy jó szakember, és egy megfelelően kiépített rendszer megkönnyíti hosszútávon az életünket.