Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

A klíma karbantartás fontossága

Ha nem figyelünk oda, klímánk rendszeres karbantartásra és tisztításra, akkor az, könnyen a meghibásodáshoz vezethet. Fontos tudni, hogy az elhanyagolt berendezés, egy idő után kellemetlen szagot áraszthat magából, a sok baktérium és kórokozó miatt, melyek könnyen megtelepednek. Következésképpen, egészségügyi panaszokat is okozhatnak.

Egészségügyi okok

A baktériumok, gombák és vírusok szaporodásához, a legjobb táptalaj a folyamatos nedves környezet, amilyenek a klímák beltéri egységei, a folyamatos páralecsapódástól. Ezen probléma elkerülése érdekében is fontos a rendszeres karbantartás. Sokan, talán nem is sejtik, hogy a krónikus felső-légúti betegségeket, esetükben ez is okozhatja. Például, ezen egészségügyi panaszok is elkerülhetőek egy jól felügyelt klímaberendezéssel. Sőt, sok asztmás beteg szívesen használja, hiszen a klíma, a már megszűrt, tiszta levegőt engedi be az adott helységbe.

A meghibásodás megelőzése

A rendszeres tisztítás, nem csak az egészségügyi betegségek elkerülése miatt fontos, hanem a meghibásodások esélyét is nagyban csökkentheti. A szöszök és porok ugyanis megrekedhetnek a lemezeken, ezzel, akadályozva a levegő tiszta és szabad áramlását. Maga a szűrő, sok piszkot képes felfogni, ám tisztítás hiányában, ezek hatékonysága is romlik. Sokan nincsenek tisztában vele, de nem csak a beltéri egység tisztítására kell gondot fordítani, hanem a kültérire is. Pláne, ha az olyan helyen van elhelyezve, ahol az utca szennyezett levegője vagy pl.: a fák virágai (szöszei) akadályozzák a normál levegőáramlást és az egység hűtését.

Érdemes odafigyelni még!

A tisztításon túl, az ellenőrzés is fontos. Értjük ezalatt, hogy pl.: a szakember a nyomásértékeket épp úgy ellenőrzi, mint azt, hogy a paraméterek a normális értékeken belül mozognak-e. Ha szeretnénk, hogy klímánk hosszútávon kiszolgáljon minket, akkor a tisztítás és ellenőrzés (karbantartás) kiemelt fontossággal bírnak.