Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Inverteres klímák működése

Annyiban különböznek a hagyományos klímától, hogy se ki, se be nem kapcsol, valahol a kettő között dolgozik, ami terhelés szempontjából nagyon előnyös.
Működésének lelke a kompresszor, hiszen a folyamatos működés érdekében folyamatosan szabályozza a teljesítményt is, így a klíma minden pillanatban akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a környezete megkíván.

Lényege, hogy a hűtő kompresszor fordulatszámát a megfelelő hűtési-vagy fűtési hő terheléshez, azaz a hőigényhez igazítja.
Beépített hőérzékelők segítségével számolja ki, hogy a kompresszornak hogyan kell működnie annak érdekében, hogy a hűtés-fűtés folyamatosan azt az értéket hozza, melyet elvárunk a berendezéstől. Amikor eléri a kívánt hőmérsékletet, csökkenti az inverter a kompresszor fordulatszámát. Ilyenkor kezdődik meg a költséghatékonysági üzemeltetés.
Halk működését annak köszönheti, hogy a hűtőközeg folyamatosan áramoltatva van. Beálltjuk az értéket és a kompresszor száz százalékos erőbedobással üzemel, majd addig megy, amíg a beállított hőmérsékletet el nem éri, utána leáll. 

Hogyan emelhetjük komfortérzetünket inverteres klímaberendezésekkel?

Precízebb hőmérséklet-beállítást tesz lehetővé, hiszen nincs "ki-be" kapcsolgatás, így nincs hőmérsékletingadozás sem. Csendesebb működést tesz lehetővé, hiszen a kültéri egység nagyon ritkán jár 100%-on vagy afelett. A hangtalan működés miatt, akár éjszaka is nyugodtan üzemeltethetjük klímánkat. Az indítási áramlökések sok helyen szinte lehetetlenné teszik a légkondicionálók telepítését, mivel a hálózat nem bírja el a hirtelen felvett áramkilengéseket. Az inverteres klíma képes minimális teljesítményfelvétellel az indulásra majd a 100%-ra való felpörgetésre, így kiküszöbölve az esetleges indítási áramlökéseket. Hatásfokban is lényegesen eltér a többi hagyományos elven működő klímaberendezésektől. A megemelkedett hatásfokú rendszer sokkal kisebb befektetett energiával is képes hűtőteljesítményét leadni, mellyel jelentős mértékű villamos energia spórolható meg.