Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

A szezonális hatékonyság úttörője

A Daikin világszerte ismert innovatív termékfejlesztéseiről és integrált megoldásai páratlan minőségéről és sokoldalúságáról. Daikin élen jár az energia hatékony és innovatív termékek gyártásában; mindezt jól tükrözik kompresszoraink vagy az inverteres technológia hatékonysága, a legújabb hűtőközeg fejlesztéseink vagy a szezonális hatékonyságra optimalizált termékeink.

Környezetvédelmi akcióterv (Öko-Dizájn) célkitűzéseinek való megfelelés érdekében Európában az energiahasználathoz kapcsolódó termékekre új minimális követelményrendszert vezettek be. Ezek a követelmények 2013. január 1-től léptek érvénybe, és a következő években tovább emelik az elvárt minimális megfelelési szintet.

Öko-Dizájnról 

Az Öko-Dizájn (Környezetbarát Tervezés) direktíva amellett, hogy megemeli a környezetvédelmi teljesítményre vonatkozó minimális követelményeket, a valós használati körülmények pontosabb méréséhez a teljesítmény mérésére használt módszert is módosítja. Az eddig használt mérési eljárás a névleges hatékonyság volt, melyet mesterséges körülmények között mértek, így a végfelhasználók nem a valódi, pontos teljesítményről kaptak tájékoztatást.

Az új szezonális hatékonyság mutató (SEER/SCOP) pontosabb képet nyújt a tényleges várható energiahatékonyságról egy teljes fűtési vagy hűtési szezonban, megteremtve ezzel a körültekintő döntéshozatal lehetőségét vásárláskor.

Érdekesség

Habár az Öko-Dizájn előírás támasztotta követelményeknek igen nehéz megfelelni, a Daikin már érvénybe lépése előtt alkalmazta előírásait termékei megtervezésében.
A Daikin 2010-ben bemutatott új, kiskereskedelmi termékcsaládja minden tekintetben megfelelt a szezonális hatékonyság követelményeinek.

A szezonális hatékonyság úttörő megoldásainak alkalmazása iránti elkötelezettségünk töretlen.