Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Hőszabályozás pazarlás nélkül

Ön is volt már úgy, hogy nem tudta kellően beállítani készülékén a megfelelő hőfokot? Ki-és bekapcsolás után sem működött Velünk együtt a légkondícionáló? Vajon ez mitől lehet? Most pár hasznos tippel és tanáccsal eláruljuk Önnek a titkot!

Nincs kellően hűvös a helyiségben, miért?

1. Ellenőrizze, hogy a légkondicionáló nincs kitéve direkt napsugárzásnak az ablakon keresztül. Ha igen, akkor húzza el az ablak előtt a függönyt vagy engedje le a redőnyt, így hamarabb lehűl a levegő a kívánt hőfokra.
2. Ellenőrizze, hogy az ajtó illetve az ablak be van-e zárva. Soha ne legyen nyitva az ajtó vagy az ablak légkondicionált helyiségben.
3. Ellenőrizze, hogy nincs-e esetleg valamilyen tárgy vagy a függöny a légkondicionáló elé téve vagy húzva. Fontos: működés közben ne húzza a függönyt a berendezés elé.
4. Ellenőrizze: a légszűrők tisztaságát, gyakran tisztítsa meg szappanos vízzel. A pollen szűrőket soha ne tisztítsa, szűrőket cserélni kell.

Túl hideg van a helyiségben, miért?

 Ellenőrizze, hogy a termosztát nincs-e nagyon hidegre állítva.
 Ellenőrizze a levegő kifúvását; állítsa be a kifúvási irányt úgy, hogy ne Önt érje direktbe.

Egyszer túl hideg van máskor meg túl meleg, miért?

 Használja az idő kapcsolót és a termosztátot a kezelési útmutató alapján.
 Ne tegye a termosztátot maximális hűtésre, próbálja meg megtalálni a helyes beállítást.
 Próbáljon megegyezni kollegáival, családtagjaival és amennyire lehet, mindenki számára megfelelően állítsák be a termosztátot, így elérve a kívánt hőfokot és elkerülve azt, hogy valaki mindig eltekerje azt.

Mi az a hőmérséklet, ami a nyári kánikulában szükséges a jó komfortérzethez? 

Nyári időszakban azt a környezetet érezzük komfortosnak, amely a kinti hőmérsékletnél 5-7°C-kal alacsonyabb.
Általában elmondható, hogy nyáron a 27 °C 50 %-s páratartalom és 0,2 m/s levegőmozgás, ami megfelelő komfortérzetet nyújt. Ilyen hőmérséklet mellett tudjuk elérni, hogy egészségi állapotunk nem károsodik.
Ha túl nagy és hirtelen hőmérsékletváltozás éri testünket, akkor rosszullét, hosszú távon pedig komoly betegségek is kialakulhatnak. Figyeljünk tehát oda és fogadjuk meg a fenti pár tanácsot!