Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Mi is az a gipszkarton? Szeretne többet megtudni, hogy milyen gipszkarton rendszerek vannak, melyeket az Ön otthonában is szívesen beépítetne? És, hogy milyen előnyei vannak? Arról a következőkben részletes információt olvashatnak.

Mi is az a gipszkarton?

A gipszkarton gyors építőanyag, ami azt jelenti, hogy nincs szükség folyékony kötőanyagra; a rögzítés csavarokkal és profilokkal történik, ami azonnali szilárdságot kölcsönöz az elkészített elemnek. Ráadásul a gipszkartonozás, mint eljárás, minimális törmelékkel, kosszal jár, ami teljesen jó hír. A gipszkartonozás során felhasznált alapanyag gipszből, apróra vágott papírból, perlit és még egyéb hozzáadott anyagokból áll.

Hogyan készül a gipszkarton fal?

A gipszkarton falat csupán glettelni kell és a glett száradása után azonnal festhető vagy burkolható. Egyre többen ismerik fel a gipszkartonozás, mint szárazépítészeti eljárás előnyeit. Kedvező tulajdonságai miatt nem csak az irodaházakban, hanem az otthonokban is egyre elterjedtebb építési és burkolási forma.

A gipszkartonozás előnyei téglával szemben

• Segítségével méretpontos, sima felület hozható létre. Mivel könnyű, a szállítási költség alacsony.
• Kis súlya miatt az acél alapszerkezettel együtt is a födémet csak minimálisan terheli, ezért tetőtér beépítés esetén szinte az egyetlen lehetőség – gondoljunk csak az építőanyag helyszínre (emeletre) szállítására.
• Használata egyszerű, az építés során alig keletkezik hulladék, az építési költségek átlagosan 20 %-kal alacsonyabbak a hagyományos technológiához képest. Ráadásul a falszerkezet vékonyabb, mint a vakolt téglafal, így nagyobb a lakás hasznos alapterülete, mégis kiváló a hangszigetelő képessége.
• A vezetéképítéshez nem kell falat vésni, javítani, könnyen szerelhető. A horganyzott acél szerkezet tartós, jó teherbíró. Szükség esetén egyszerűen bővíthető, mellé- vagy akár ráépítéssel.
• Gombák, rovarok, rágcsálók ellen védett.
• Folyamatosan építhető, nincs száradási idő, mint a téglafalnál. Az építéshez alig van szükség vízre.
• Amíg a hagyományos módon akár hetekig is eltarthat az átalakítás, addig a gipszkartonozás segítségével egy-két nap alatt komplett belső terek alakíthatók át úgy, hogy nem is lesz felismerhető a korábbi kialakítás.
• A normál változaton kívül létezik tűzálló és vízálló kivitel is, így felhasználási területe szinte korlátlan.
• Nem utolsó sorban környezetbarát, hiszen egyszerűen újrahasznosítható, ezzel szemben a tégla és beton törmelék hasznosítása nem egyszerűen megoldott.
Összességében növeli a lakás komfortfokozatát, otthonosabb és melegebb érzést biztosít, melyben egész családja jól érzi magát.
Mi készíthető el a gipszkarton segítségével?

Nincsenek kötött méretek vagy formák, így bármilyen szögletes vagy íves forma kialakítható gipszkartonból. Ha szeretné feldobni otthonát rejtett világítással vagy boltívvel, esetleg trükkös takarásokat, íveket álmodott meg, akkor a gipszkarton lesz a megfelelő anyag, mert ezzel könnyedén és hatékonyan tudjuk megvalósítani elképzeléseit.

Legyen szó:

-Válaszfalról,
-Előtétfalról,
-Álmennyezetről,
-Tetőtér beépítésről,
-Száraz vakolásról,
-Ajtók beépítéséről.