Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Mit szólna, ha megtakaríthatna akár 30% energiát? Az energia költségcsökkentés egyik legjobb módszere a fűtéskorszerűsítés. A megbízhatóság és a hatékony működés ideális párosítása egy energiatakarékos fűtési-és meleg vízellátási rendszer. Hatékony, energiatakarékos berendezések alkalmazásával Ön is jelentős összegeket takaríthatna meg. A következőkben a fűtéskorszerűsítésnek ezeket a hatékony előnyeit fogjuk megvizsgálni.

Fűtéskorszerűsítés

A háztartások által felhasznált energiák akár 80 százalékát is felemésztheti a fűtés és a használati meleg víz előállítása.
Az energia költségcsökkentés egyik legjobb módszere a fűtéskorszerűsítés
A legtöbben a fűtéskorszerűsítés kapcsán a fűtőberendezés cseréjére gondolnak elsőként. Erre azonban nem feltétlenül van szükség, hiszen gondolkodhatunk kondenzációs kazánok, pellet kazán, modern automatizált vegyes tüzelésű kazán beszerzésén, vagy akár családi házunk teljes fűtési rendszerének cseréjében is.

A fűtéskorszerűsítés legfontosabb része az automatizálás

Minden fűtési rendszerben van valamilyen szintű vezérlés, azaz automatizálás. Valójában ez az a tényező, amely a rendszer hatékonyságát a legnagyobb mértékben befolyásolja. Ezért a fűtéskorszerűsítés leglényegesebb része az automatizálás.
Sok pénz megtakarítható azzal, ha egy ház helységeit pontosan arra a hőmérsékletre fűtjük fel, amelyre szükség van, és csak akkor, amikor valójában a helyiségben tartózkodunk. Ezt a hőmérsékletváltozást különböző hőérzékelőkkel, termosztáttal figyelhetjük meg. A fűtési rendszert egy miniatűr és könnyen kezelhető számítógéppel, központi vezérlő egységgel kiegészítve az is biztosítható, hogy a különböző helyiségekben különböző időpontokban eltérő hőmérsékletet lehessen biztosítani. Így elérhető, hogy minden helységben pont annyi hőmérséklet legyen, és pont akkor, amikor arra szükség van.
Léteznek olyan rendszerek is, melyekben a hőmérsékleti és vezérlési adatokat vezeték nélkül továbbítja a rendszer. Ez az automatizálás a fűtéskorszerűsítés során lényegesen kisebb költséggel jár és sokkal kisebb befektetést is jelent, mint egy drága és bonyolult kazán beszerzése, vagy a teljes fűtési rendszer kicserélése. Tehát az automatizálás sokkal hamarabb megtérül, mint a kazán vagy a teljes rendszer komplett cseréje.

Hőszivattyú

A legkorszerűbb fűtési megoldás a hőszivattyú, mivel teljes mértékben kiválthatja a meglévő fűtési rendszert. Hatékonyságára jellemző, hogy egy egységnyi befektetett energiából akár 3–5-szörös mennyiség is kinyerhető. Sőt, mivel a működéséhez villamos energia szükséges, napelemes rendszerrel kombinálva teljes egészében megújuló forrásból fedezheti otthona fűtési igényét. A hőszivattyúk egyes típusai melegvíz-előállításra is alkalmasak, sőt évszaktól függően fűtésre és hűtésre egyaránt megoldást jelenthetnek.
Kínálatunkban a legegyszerűbben telepíthető, levegő-víz rendszerű készülékek szerepelnek, melyek hatásfoka tovább növelhető egy melegvíz-tároló beépítésével, mellyel további 15-20 % energia is megtakarítható.

Kondenzációs kazán

Az úgynevezett kondenzációs (hőtermelő) kazánok a gázfűtés ma ismert leghatékonyabb és leginkább környezetkímélő módját jelentik. A kondenzációs kazán legfőbb előnye a rendkívül magas hatásfok. Az akár 100 százalékot is meghaladó érték abból adódik, hogy ezek a modern berendezések nem csupán a gáz elégetéséből nyerik a hőt, hanem a füstgázból lecsapódó vízgőz hőjét is képesek hasznosítani. Az új berendezés leggyakrabban a meglévő kazán helyére kerül, így általában jelentősebb átalakítást nem igényel a beszerelése.
Amennyiben Ön korszerű, hatékony, környezetbarát megoldást keres fűtési rendszere korszerűsítésére, a kondenzációs kazán remek választás. Használatával akár 30 %-al csökkenhet otthona földgáz-felhasználása.