Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Kevés dolog van a lakásfelújítás építés során, melyen többet merengenek a tulajdonosok, mint a burkolatokon. Amikor lakást veszünk, az első, amit érdemes megnéznünk a padlóburkolat. Amikor a lakás átalakítás ötlete megfogalmazódik fejünkben, szükséges új szobák vagy helyiségek mellett mindig a burkolatot és a falat elképzeljük. Mindez azt mutatja, hogy a burkolatok jobban meghatározzák a lakást, mint azt először gondolnánk.

Hogyan válasszunk burkolatot?

Elsőként tegyük rendbe, hogy a burkolatoknak milyen kategóriái léteznek.
Hideg és meleg: hol van a helyük?
1. Elhelyezés szerint léteznek: padló-, fal-, sőt mennyezeti burkolat. 
2. Kategorizálás szerint: a hideg- és melegburkolatok.
A melegburkolat általában a lakószobákra jellemző. A hidegburkolat a fürdőszobába, a konyhába, előszobába, valamint erkélyre, teraszra, balkonra, télikertbe kerül.

Mi a különbség a hideg és meleg burkolatok között?

Ez a kérdés majdnem mindenkit foglalkoztat, akik belevágtak egyszer egy lakásfelújításba, és szeretnék minél színvonalasabb minőségben kivitelezni.
A hideg és a meleg burkolatok között a legnagyobb különbség anyagában rejlik. A hidegburkolás során a szakemberek keményebb és ridegebb felületű anyagokat használnak fel. Ezek alapanyagai általában kőzetek, amiket megfelelő égetéssel kezelnek.
A meleg burkolat anyagi lágyabbak és melegebbek. A meleg burkolat a padlószőnyegek és a laminált padló. De az is megoldható, hogy egy helyiségen belül hideg és meleg burkolatok kombinálva legyenek.

Mitől függ a burkolat minősége?

Mint sok árucikk esetében, a burkolatoknál is nagyon nagy az összefüggés az ár és a kvalitás között. Ha már sok szaküzletet és barkács áruházat bejártunk, látni fogjuk, hogy a meglepően alacsony minőséget és esztétikát is takarhat.
Figyeljünk a burkolatok osztálybesorolására
Vannak első, másodosztályú, és MS osztályú termékek. Ezt minden esetben feltüntetik a gyártók a dobozon. Csak az első osztályú burkolatnál van mód reklamációra, illetve a többi osztályos termékből kicsit többet kell rendelni, mivel lehetnek köztük hibásak.

Fontos még a járólapoknál a kopásállóság 

Ez egy olyan skála, ahol az I.-es kategória nem alkalmas járásra, az V.-ös pedig már egy plázaszint terhelését is bírja normál cipővel. Különböző helyiségekben különböző kopás állóságú lapokat ajánlunk. Ezekre a szempontokra érdemes rákérdezni személyesen egy ebben a témában jártas kollegánál.