Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Csatornázás során sok olyan szempontot kell figyelembe venni, mely új dolgokra mutathat rá. A tény, hogy manapság egyre többen választják a csatornázás adta lehetőségeket, teljesen biztos, hogy ez egy jó befektetetés. A következőkben nem csak a csatornázás előnyeivel, hanem hasznos tanácsainkkal is ellátjuk Önöket.

Csatornázás előnyei

Tisztább és egészségesebb környezet
A szennyvízcsatornázás egyik legfontosabb eredménye, hogy tisztább, higiénikusabb lesz a környezetünk.
A csatornázatlan háztartások elszivárgó szennyvize ugyanis a talaj, a talajvíz mellett az élővizeket is kárósítja.
A szennyvíz elvezetése és megfelelő tisztítása összességében zöldebb, tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt mindenkinek.

Szennyvízcsatornára való rácsatlakozás

A csatornázatlan háztartások gyakori „vendége” a szippantós autó, melyet időről-időre ki kell hívni a házi szennyvíztároló ürítése miatt. Ez a kényszerű megoldás állandó kényelmetlenséget jelent az érintett ingatlantulajdonosok számára.
A szennyvízcsatornára való rácsatlakozáskor ez a probléma teljesen megszűnik, a továbbiakban nem lesz más dolgunk, mint élvezni a modern szennyvízelvezetés nyújtotta kényelmet.

Értékesebb ingatlanok

A csatornahálózatra rákötött ingatlan magasabb komfortfokozatú – bár jelenleg nehéz ingatlanpiaci becsléseket tenni – legalább a beruházás és a rákötés összértékével, tehát több százezer forinttal nőhet az értéke.
Vagyis mindenképpen érdemes az új szennyvízcsatornára rákötni, hiszen számos előnye van az érintett ingatlantulajdonosok és a kerület számára is: a szennyvízcsatornázás magasabb komfortszintet, felértékelődő ingatlanokat, és az adott kerület modernizációját is eredményezi.

Néhány alapvető tényt érdemes tudni és betartani a csatornázás kapcsán 

 A telekhatáron belüli csatornázás esetén 110mm átmérőjű PVC, KGPVC csövet érdemes használni.
 A csatornarendszer lejtése körülbelül 2-5% között kell lennie a szennyvíz problémamentes elvezetéséhez.
 A megfelelő vízzárás érdekében érdemes erre a célra fejlesztett gumigyűrűket alkalmazni csatornázás esetén.
 A vezetékek feletti földtakarás minimum 60cm kell, hogy legyen, a talaj feletti fagyok kivédése érdekében.
 Érdemes a kivitelezés után meggondolni a növényzet ültetésének helyét, nem érdemes erős gyökérzetű növényt ültetni a csatorna nyomvonalán.
 A csatornázás során a meglévő emésztőgödröt meg kell szüntetni, ez gyakorlatban az jelenti, hogy megfelelő módon kell fertőtleníteni majd feltölteni illetve opciós tételként átalakítást lehet rajta végezni, hogy a későbbiek során esővíz tározónak használja az ingatlantulajdonos.
 Abban az esetben, ha a csatornázás, csatornaépítés ténye aktuális Önnél vegye fel velünk a kapcsolatot és a telken belüli és kívüli csatornázást akár 1 nap alatt elkészítjük Önnek!