Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

Nincs két egyforma lakás és nincs két egyforma ügyféligény, így a lakók szokásait, a lakás elhelyezkedését, elrendezését, bútorozottságát, műszaki adottságait megismerve kell a legoptimálisabb megoldást megtalálnunk Önöknek. A felmérés egy nagyon fontos eleme a munka megkezdésének, mivel ezen a helyszíni megbeszélésen kell az igények mellett a lakás adottságait feltérképezve a legjobb ajánlást tennünk a munka elvégzésére. Nézzük is meg miért?

Miért szükséges a klímaszerelési munka előzetes felmérése?

Apróságokon is múlhat egy szerelés megvalósíthatása vagy éppen a korrekt beárazása, így minden alkalommal mindenképpen a helyszíni felmérést részesítjük előnyben, ahol még átbeszélhetjük az elképzeléseket is.

I. A kivitelezések részét meg kell tervezni

1. A felmérés alkalmával ismertetni kell az ügyfelet a klimatizálás alapjairól, hogy elegendő személyre szabott információval rendelkezzen a klímaberendezés kiválasztásához.

2. Megkérdezzük, milyen jellegű épületről van szó (panel, családi, társas, műemlék stb.) a kerületet, utcát, mert így tudunk tanácsot adni az esetleg szükséges engedélyekről, helyi szabályozásról, amit érdemes a lakónak elintézni még a felmérés előtt. Kivételt képez ez alól a műemlék védett belső udvarok világa, ahová ugyan eddig sem lett volna szabad felszerelni, de új telepítéseket már jogosan nem engedélyeznek.

3. A közös képviselő egy rendkívül fontos és szinte megkerülhetetlen személy a társasházakban történő klímaszerelések során, mivel sok esetben az ő jóindulatán múlik, hogy mit hová lehet szerelni. Segítségünkre lehet a megkeresése során, ha előtte már feltérképeztük a többi lakótól, hogy hová is szerelték a házban az eddigi klímákat.

Azért is érdemes tájékozódni már a felmérés előtt a helyi szokásokról és szabályokról, mert így a felmérés alkalmával azokra a megoldásokra lehet fókuszálni, amik valóban megvalósíthatóak és nem ütköznek valamilyen helyi tiltásba a kültéri egység felszerelését vagy a cseppvíz kivezetését illetően.

A fentiek tisztázása után a következő lépés a helyszíni felmérés.

II. Helyszíni felmérés

1. Személyesen történik a telefonos egyeztetés után, ahol már szó esett az elképzelésekről és a szerelési körülményekről, illetve minden olyan információról, melyeket már a kivitelezési részben olvashattunk.
2. A lakás megnézésekor tanácsot adunk a praktikus elhelyezésre, a szükséges előkészítésre, típusokra.

A kivitelezés alkalmával akár pár centi is számíthat, hogy merre mehet a nyomvonal, hol vannak a bútorok, merre visszük el a cseppvízet, honnan fogja megkapni a klíma a betáplálást, hová kerül a kültéri és a beltéri egység.

3.A felmérés során mindig úgy adunk tanácsot a klímaberendezés kiépítésére, mintha a saját lakásunkban kellene felszerelni.

Gyakori hibák

Sajnálatosnak tartom azt a tényt, hogy egyes klímaszerelők mindenféle esztétikai szempontot, műemléki védettséget mellőzve felszerelnek olyan házakra és homlokzatokra, dísztéglás épületekre klímaberendezést, ami városképileg elfogadhatatlan. A falon kívül futó és burkolat nélküli vezetékek látványa, a szecessziós épületek homlokzatának eltorzítása gyakori jelenség, akik a „fogd a pénzt és fuss” alapon szerelnek klímát, a helyi szabályozások ismerete és betartása nélkül.

Összegezve

A felmérés alkalmával igyekszünk olyan megoldást javasolni, ami nem csak a lakók- lakóközösség számára, hanem városképileg is egy elfogadható alternatíva, nem ütközik önkormányzati rendeletbe és nem lesz később problémája a szakszerűetlen klímaszerelés miatt a hatóságokkal.