Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

A klímaszerelés feltérképezése, a klímatelepítés és a klímaszerelés menete, a telepítési anyagok és nem utolsó sorban az előszerelésre történő beüzemelés, előszerelés fontossága határozza meg egy jól felszerelt minőségi klíma hosszútávú működését, időtállóságát. Nézzük is meg a következőkben, melyek ezek a folyamatok, melyeket mindenképpen ajánlott betartani.

Mi értünk klímaszerelés alatt?

1.A klímaszerelés feltérképezése

- A klímaszerelés árai miatt, valamint az eszköz teljesítményét illetően a megrendelővel szükséges egyeztetni a telepítéssel kapcsolatos elképzeléseket.
- Emiatt ajánlott, hogy a klímát beszerelő cégtől, szakembertől helyszíni felmérést kérjen.
- Az ingyenes felméréshez tartozik még, hogy a szakember javaslatot tesz a berendezés elhelyezésére, márkájára, valamint a hűtőteljesítményére.
- Fontos, hogy a klíma kültéri egységét hova tudjuk felszerelni, a beltéri egységet melyik áramkörre tudjuk rákötni, hol van konnektor, van-e hosszabbító, stb.
- Ezek mellett szükséges még megbeszélni, hogy a cseppvizet, amely a beltéri egységben keletkezik hűtésben, míg fűtésben a kültéri egységben, hova tudjuk kivezetni, ahova senkit sem zavarva csepeghet a víz.

2.A klímatelepítés és a klímaszerelés menete

1. A klímaszerelés első lépéseként a beltéri egység helyét kell felrajzolni, majd a rajzolt helyre felhelyezni.
2. Körülbelül 40 mm-es fúrás, faláttörés végrehajtása után a kültéri egységet össze kell kötni a beltéri egységgel mint hűtőköri oldalon, mind elektromos és kommunikáció miatt.
3. A klímaszerelés során, hogy a helyiségben rendkívül kevés por keletkezzen a fúrást egy rendkívül erős Hitachi márkájú ipari porszívóval végezzük.
4. A klímát üzembe lehet már helyezni, ha az áramellátás és a kültéri egység biztosítva van.
5. A klímaszerelés végső fázisába tartozik a hűtőgáz kiengedése a rendszerbe, a vákuumpróba, előtte a hűtőkör vákuumolása, valamint a nyomáspróba.
6. Ezek után következhet a tesztüzem, a tesztüzem folyamata alatt pedig a távirányító megismerésében segítünk, valamint kitöltjük a garanciapapírokat.
7. A szerelők a klímaszerelés során okozott koszt teljes mértékben eltakarítják, amint a telepítés befejeződött.

3.A klímatelepítési anyagok

 A szerelés egyik legfontosabb alapanyaga az a rézcső, amely “KS” minősítéssel van ellátva, 1 milliméteres falvastagsággal. Ez azért szükséges, hogy el tudja viselni a gázt, amely benne áramlik, ez különösen fontos az új R410A típusú klímagáz miatt, ez ugyanis nagyobb nyomással rendelkezik.
 Mivel a klímaszerelés után működés közben csepegés, szivárgás nem fordulhat elő, így hajlékony technosystemi cseppvízcsővel vagy jó minőségű 20 mm-es PVC csövekkel oldjuk meg a cseppvízelvezetést.
 Amennyiben a kültéri egység nem oldalfalra kerül, egy lapos tetőkonzolra helyezzük el a kültéri egységet, minden más esetben egy masszív tartókonzolt helyezünk fel.
 A klímaszerelés miatt a helyiségben, irodában, szobába levő tárgyakat, törékeny tárgyakat, műszaki berendezéseket legyenek szívesek máshova elhelyezni a klímaszerelés idejére, ezzel megrövidítik és megkönnyítik a mi munkánkat is!

4.Előszerelésre történő beüzemelés, előszerelés

Az előszerelés minősége nagyon fontos.
Ezek közé tartozik például az elektromos kábel vastagsága és érszáma, a cseppvíz elvezetésének megoldása, a rézcsövön található szigetelés párazárása, a rézcső átmérője és falvastagsága.

Mivel rendkívül fontos, hogy megfelelően tudjon működni a klíma, kizárólag az elvárások szerint előkészített szerelésre lehet telepíteni a légkondicionáló berendezést!

A megrendelő számára rendkívül fontos lehet, ezért ajánlott, hogy a munkálatokat F-gáz minősítéssel rendelkező szerelőre, cégre bízza, ugyanis a garanciáját csak így őrzi meg a termék. /A hűtőközeg teljes körű kezelésére a bocsátja ki a Környezetvédelmi Minisztérium az F-gáz kártyát, amely tulajdonképpen egy arcképes igazolvány./