Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

 

Az energia árak az elmúlt évtizedben folyamatosan növekednek

Az energia költség leges legnagyobb részét maga a fűtés teszi ki. A magas költségeket pedig ki ne akarná csökkenteni?

Ahhoz, hogy alacsonyabb költségünk legyen - tehát energia költség csökkentés alakuljon ki - egyik legjobb módszer a fűtéskorszerűsítés. Ilyenkor mindenki határozottan tiltakozik, mert egyből arra gondolnak, hogy fűtőberendezésüket le kellene cserélni. Erre azonban nincs minden esetben szükség.

 

Az alábbi példákkal bemutatjuk Önöknek milyen a költséghatékony fűtéskorszerűsítés

Legyen egy példa emberünk mondjuk Richárd.

Richárd elhatározza, hogy szeretné korszerűsíteni a fűtést a családi házban. Ricsi barátunk sincs a pénze ellen, ezért több helyről bekér több különböző ajánlatot (kondenzációs gázkazán, vegyestüzelésű kazán, pellet kazán) kialakítására. Ha Ricsi a legolcsóbb rendszer mellett dönt az is több mint egy millió forintos befektetés lenne az átlag éves megtakarítás 100.000 Ft. Így 10 év alatt térült volna meg az az összeg amit Richárd belefektetett. Ricsi ezek mellett úgy dönt, hogy felkeresi egy épületgépész csapatot, akik elmagyarázzák Neki, hogy ennél sokkal kisebb befektetéssel is csökkentheti a fütésének költségeit, amely akár 1-2 éven belül megtérül. Ricsi lakásában egy 8-10 éves gázkazán biztosította a fűtési és a melegvízi ellátást. A lakásban addig egyetlen termosztáttal szabályozták a hőmérsékletet.

Az épületgépész csapat egy fűtés automatizálási rendszer kiépítését javasolta. Richárd a fűtés automatizálás kivitelezésére cégünket kérte fel. Miután a radiátorokra speciális termosztátokat szereltünk, és beállítottak egy központi verzérlő egységet, a következő évben a fűtési költség 15%-kal csökkent. A teljes korszerűsítés ára három év alatt megtérült.

 

A fűtéskorszerűsítésünk legfontosabb része az automatizálás

Minden fűtési rendszerben van valamilyen szintű vezérlés, automatizálás. Valójában ez a legfontosabb tényező, amely a rendszer hatékonyságát a legnagyobb mértékben befolyásolja. Ezért a fűtéskorszerűsítés leglényegesebb része az automatizálás. Nagyon sok pénz takarítható meg azzal, ha egy ház helységeit pontosan arra a hőmérsékletre fűti fel, amelyre szükség van, és csak akkor, mikor a helyiségben ténylegesen tartózkodik is valaki.

Ehhez nincs szükség másra, mint arra, hogy termosztáttal figyeljük a hőmérséklet változást a lakás helységeiben és/vagy fűtési rendszerben.

 

Kérjen Tőlünk ajánlatot még ma, fűtése korszerűsítésére! 

Dolgozzunk Együtt, keressen minket bizalomal!

Telefonszám: +36 70/458-2230
Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.