Keressen bizalommal: +36 70/458-2230

Teljes kivitelezés, felújítás

 

A tisztasági festésről

Tisztasági festésre csak akkor kerülhet sor, ha a falon előzőleg is festés volt, a fal hibáktól, penésztől mentes.

Mi a tisztasági festés? 

A tisztasági festés a fal egy-két rétegű átfestése, mely a foltok, nyomok és kisebb hibák elfedését szolgálja. Akkor szoktuk ezt választani, amikor viszonylag kevés munkával a tisztaság és az újszerűség érzetét akarjuk kelteni.

 

Mivel készüljünk egy tisztasági festésre? 

A festés utáni takarításhoz szükséges kellékek, tiszítószerek álljanak kivétel nélkül a rendelkezésre. Fontos a szakembert megkérdezni, hogy az árban mi az ami benne van? Maga a festés? Vagy a bútorok, ablakok, ajtók egyéb készülékek letakarása is benne van az árban? Fontos tisztázni azt is, hogy előreláthatólag meddig tart a festés: pár óra, fél nap, egy nap esetleg több. Illetve ki vásárolja meg az anyagot? Ha Ön megrendelőként jelentős kedvezménnyel tud szakboltban vásárolni, akkor vásárolja meg Ön az alapanyagokat, egyéb esetben bízza ezt a mesterre. Ilyenkor ne lepődjön meg, ha ő rátesz az árra néhány százalékot az anyagok beszerzése, szállítása fejében, ez teljesen normális.

Fontos információ: 

Fontos, hogy a festésnek legyen ideje megszáradni. Esős idő vagy időhiány esetén a száradást fel lehet gyorsítani hőlégfúvókkal vagy kereszthuzat létrehozásával.

 

 

Ami még befolyásolhatja az árakat

A legtöbb szobafestő a fal állapotában 10-15%-nál nem nagyobb hibát, károsodást még alapáron javít, ezen felül javítási költségeket fog felszámolni. A javítási költségek függenek a falon lévő hibáktól, a hibák mélységétől, darabszámától. A tisztasági festék színe az fehér, amennyiben Ön más színűt szeretne, az feláras. Számít a szoba belmagassága is. Egy régi típusú polgári házban egy szoba kifestése drágább, mint egy ugyanakkora, de átlagos belmagasságú szobáé.